A gumiabroncsnyomás ellenőrző rendszerek specialistája
Szervizek|Mi a TPMS?|Hogyan működik?|Előnyök|TPMS szerviz|Hasznos tippek|Kapcsolat Menü

TPMS

Szerviz kereső

Ha az Ön autójában gumiabroncsnyomás ellenőrző rendszer található és világít a figyelmeztető jelzés, vagy csak szakértő kezekben szeretné tudni a gumi- vagy kerékcserét, mi tudjuk a megoldást.

Adja meg tartózkodási helyét (pl.: Budapest XVI. ker) és máris láthatja, hogy legközelebb hol kaphat szakszerű segítséget!
TPMS manager
partnerszervizek
Az általunk ajánlott szervizek rendelkeznek a TPMS ellenőrzéshez és javításhoz szükséges speciális műszerekkel, alkatrészekkel és ismeretekkel. Partnerszervizeink köre folyamatosan bővül. Ha mégsem találna elérhető közelségben segítséget, hívja ügyfélszolgálatunkat a 06-1-398-1340-es telefonszámon.

Miért érdemes partnerszervizeinkhez fordulnia?
 

Mi is a
TPMS?

2014. november 1-től az Európai Unió területén újonnan értékesített személygépkocsikban kötelező felszereltség lett a gumiabroncsnyomás ellenőrző rendszer, vagy más néven, az angol elnevezés kezdőbetűiből álló elterjedt mozaikszóval a TPMS (Tyre Pressure Monitoring System). A rendszerre német nyelvterületen az RDKS rövidítés is használatos, amely a német elnevezést alkotó szavak kezdőbetűiből származik. (ReifenDruckKontrollSysteme)

A TPMS lényege, hogy direkt vagy indirekt módon, de folyamatosan figyeli a jármű gumiabroncsaiban lévő nyomást vagy annak változását, és az erre vonatkozó információkat menet közben is megjeleníti a vezető számára. Amennyiben a nyomás bármelyik gumiabroncsban veszélyes mértékben vagy hirtelen lecsökken, a rendszer vészjelzést küld a vezető számára.

Hogyan működik a
TPMS?

Az autó TPM rendszere lehet indirekt vagy direkt. Az indirekt megoldás az ABS szenzorokat használva figyeli a kerék átmérőjének változását és ez alapján jelzi az esetleges légnyomásvesztést. A direkt rendszer ezzel szemben a szelepekkel egybeépített, a gumiabroncs belsejében elhelyezkedő, saját szenzorokkal működik. A TPMS szenzor egy jeladó, amely menet közben méri a nyomást, illetve a hőmérsékletet és rádiófrekvencián továbbítja az adatokat az autó központi komputerének. A direkt megoldás pontosabb és kerékpozíciónként is képes a mért értékek megjelenítésére, ezért az autógyártók többsége már ezt a rendszert használja. A vezető számára megjelenő információ autótípusonként eltér. Ha valamelyik kerékben a nyomás az előírthoz képest 20%-ot meghaladó mértékben csökken, a műszerfalon egy figyelmeztető jelzés jelenik meg. A legfejlettebb TPM rendszerek a szenzor vagy kerékcsere után már automatikusan képesek az egyes kerékpozíciók azonosítására.

A figyelmeztető szimbólum megjelenése valamilyen hibát jelez. A folyamatosan világító jelzés a TPM rendszer valamelyik elemének a hibájára utal, a villogó jel pedig a nem megfelelő keréknyomást jelzi.

Milyen előnyöket jelent a
TPMS?

A TPMS alapfelszereltséggé tételétől egyéni és közösségi szinten egyaránt pozitív hatások várhatók a közlekedésbiztonság, a gazdaságosság és a környezetterhelés területén.

Köztudott, hogy a tartósan alacsony légnyomás a gumiabroncs túlmelegedéséhez és kifáradásához vezethet. A gumiabroncs meghibásodása által okozott balesetek döntő többsége a túl alacsony keréknyomásra vezethető vissza. A TPMS széles körű elterjedése jelentősen csökkentheti ennek kockázatát és az alacsony légnyomás miatt bekövetkező, hirtelen defektek által előidézett közlekedési balesetek számát.

Tesztek igazolják, hogy az előírtnál alacsonyabb keréknyomás növeli az üzemanyag fogyasztást és kedvezőtlen hatással van a gumiabroncs futásteljesítményére is. A direkt TPMS rendszerrel a vezető a műszerfalon bármikor ellenőrizheti a kerekekben lévő nyomást, ezáltal egyszerűbbé válik az előírt értékek fenntartása. Ez átlagos esetben éves szinten akár több tízezer forint megtakarítást is eredményezhet, ami a gumiabroncs teljes élettartama alatt bőven kompenzálhatja a felmerülő pluszköltséget.

Az egyéni megtakarításon túl mindannyiunk számára előny, hogy a kevesebb elégetett üzemanyag egyben kevesebb CO2 kibocsátást is jelent. A kedvezőbb kopás miatt pedig nő az abroncsok élettartama és csökken a környezetbe jutó szennyeződés mértéke.

Milyen új szervizfeladatokkal jár a
TPMS?

A gumiabroncsok cseréje vagy egy új kerékgarnitúra összeszerelése eddig rövid idő alatt elvégezhető rutinfeladatnak számított. A TPMS megjelenésével ez megváltozik. A TPMS szelepet és szenzort tartalmazó kerekek szerelése több időt és fokozott figyelmet igényel. A szenzorok ellenőrzéséhez és programozásához speciális diagnosztikai eszközre van szükség, szenzorcsere vagy kerékpozíció változás esetén pedig típustól függően szükséges lehet a rendszer újratanítása. Ha csupán a gumiabroncsok szezonális átszerelése történik, akkor is el kell végezni a TPMS szelep cseréjét vagy felújítását. A munka végeztével pedig elengedhetetlen, hogy a szerviz ellenőrizze a rendszer hibátlan működését.

A TPMS tehát számos olyan új szervizfeladatot jelent, amelyek miatt megnő a szezonális gumi és kerékcsere szervizideje E feladatokra való felkészülés a szervizek részéről új eszközök és szerszámok beszerzését, új ismeretek elsajátítását és a megszokott munkafolyamat átalakítását igényli. Ezért az ügyfelek számára a számszerűsíthető előnyök mellett a TPMS általánossá válása a szervizidő és a szervizköltség növekedésével is jár.

Teljes körű
TPMS SZERVIZ

A TPMS megbízható és zavartalan működésének biztosítása érdekében partnerszervizeink az alábbi szolgáltatásokkal állnak ügyfeleik rendelkezésére:

Miért érdemes
partner-szervizeinkhez fordulnia?

A TPMS manager partnerszervizek felkészültsége és szakmai háttere biztosítja a felmerülő TPMS szervizfeladatok gyors és szakszerű elvégzését:

  • Rendelkezésre állnak a legfejlettebb diagnosztikai eszközök és a speciális szerszámok
  • Partnereink hozzáférnek a legaktuálisabb, járműspecifikus szervizinformációkhoz így néhány percen belül megbízható, konkrét árajánlatot kaphat a szükséges munkákra
  • Széles alkatrészkínálatunkból mindig kiválasztható a legoptimálisabb költséget jelentő megoldás
  • Csak azt cseréljük és javítjuk, amit feltétlenül szükséges
  • Azonnal vagy rövid időn belül biztosítani tudjuk a szükséges alkatrészt
  • A gyári elsőszerelésű termékekkel azonos minőségű, ugyanazoktól a gyártóktól származó alkatrészeket és szenzorokat használunk
  • Felkészült, kompetens szakemberek végzik el a munkát, amelyre garanciát vállalnak
  • A gumiszereléstől a TPMS újratanításig mindent szükséges munkát elvégzünk, egy helyen

Önnek tehát kevesebb időt kell a szervizben töltenie, költséget takarít meg és biztos lehet benne, hogy gépkocsijában a gumicserét vagy a javítást követően is hibátlanul és megbízhatóan működik majd ez a fontos biztonsági rendszer.

HASZNOS TIPPEK

A gumiabroncsnyomás ellenőrző rendszer akkor figyelmeztet, ha valamelyik kerékben a nyomás veszélyesen alacsony szintre csökken. Nem pótolja azonban a rendszeres ellenőrzést és a szükség szerinti utántöltést. Ez utóbbi műveletet teszi egyszerűbbé a piacvezető német szelepgyártó új terméke.

ALLIGATOR DS-P szelepsapka
Guminyomás ellenőrzés és beállítás a szelepsapka lecsavarása nélkül

Kíváncsi, hogy hogyan működik?
Kattintson ide a video megtekintéséhez!

Keresse partnerszervizeinkben vagy rendelje meg ügyfélszolgálatunktól!

Kapcsolatfelvétel

Ha autójában nem működik a TPMS, világít a figyelmeztető jelzés vagy a második kerékgarnitúrához szeretne megbízhatóan működő, a gyárival kompatibilis megoldást, lépjen velünk kapcsolatba. Partnerszervizeinkben komplett szolgáltatást kínálunk ahol egyetlen helyen és gyorsan intézheti el a gumiabroncsok és keréktárcsák vásárlását és szereltetését, a TPM rendszer ellenőrzését, javítását vagy a meghibásodott szelepek és szenzorok szakszerű pótlását. A TPMS fontos biztonsági funkció, bízza javítását felkészült szakembereinkre!

A TPMS szerviz esetében a jármű gyártmánya és típusa mellett fontos a pontos gyártási időpont ismerete is. A beérkező érdeklődésekre érdemi információt vagy ajánlatot ezért csak mindhárom adat ismeretében tudunk adni. Amennyiben még nincs az Ön közelében TPMS MANAGER partnerszerviz, kérjük forduljon ügyfélszolgálatunkhoz!

Az Ön adatainak felelősségteljes kezelése és védelme fontos számunkra. Tájékoztatjuk, hogy az Ön által megadott személyes adatokat a weboldalunkról küldött érdeklődés vagy megrendelés megválaszolása ill. feldolgozása és teljesítése érdekében kezeljük és rendszerünkben tároljuk. Kérjük, hogy az adatok megadása előtt olvassa el a részletes információkat tartalmazó Adatkezelési Tájékoztatónkat.

A kapcsolatfelvétel kezdeményezésével illetve a megrendelés elküldésével Ön kifejezett hozzájárulását adja az adatok fenti céllal történő felhasználásához és kezeléséhez. Amennyiben személyes adatainak kezeléséhez nem járul hozzá, kérjük, hogy kérdésével vagy igényével forduljon személyesen szervizeinkhez vagy viszonteladó partnereinkhez. Az info@mobilio.hu címre küldött e-mail üzenettel Ön bármikor kérheti korábban megadott adatainak törlését.

Ügyféladatok Járműadatok
Önhöz legközelebbi szerviz Üzenet szövege

tpmsmanager.hu
IMPRESSZUM

Cégnév: Mobilio Rendszerszervező, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
Telephely: 1021 Budapest, Hűvösvölgyi út 54., 5. épület
Telefon: +36-1-398-1340
Fax: +36-1-398-1343
E-mail: info@mobilio.hu
Cégjegyzékszám: Cg. 01-09-716330
Adószám: 13050885-2-41
Kamarai tagság: Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara